Treceți la conținutul principal

Teama de sfarsitul lumii

Au trecut doar cateva zile de cand Donald Trump este noul presedinte al Americii,iar intreaga lume pare sa fi intrat intr-o stare febrila de neliniste,panica si temere in ce priveste noua numire "a celui mai puternic om al planetei".
Oamenii spun ca Trump va aduce sfarsitul lumii si explica exact de ce acesta este omul care va aduce raul pe pamant.
”Potrivit Bibliei, Anticristul va fi o carismatică celebritate, un mare vorbitor”, scriu oamenii pe internet. 
”Va convinge oamenii ca el are solutia pentru toate problemele lor, ca va fi un bun negociator.”, mai sustin cei care cred că Donald Trump este Anticristul.
” Va spune ca va sti cum să apere Israelul si ca va istaura pacea în Orientul Mijlociu. Va fi o persoană intimidantă si un militant al puterii. Va spune ca este singurul salvator."
 Sună ca o persoană pe care o stim cu totii?, se arata în mesajele americanilor.

Ei bine,timpul si evenimentele ce vor urma,vor vorbi de la sine,confirmand sau infirmand aceste temeri si afirmatii alarmiste.
Cert este ca,frica de un eventual sfarsit al lumii,pare sa existe in mintea si inima miliardelor de oameni.Unii se tem ca pamantul va fi distrus prin foc,altii se tem ca ne vom autodistruge prin intermediul razboaielor nucleare,iar specia umana va inceta sa mai existe lasand loc unei alte specii care va domina pamantul.  
Iar multi altii,pur şi simplu s-au saturat sa tot auda ca vine sfarsitul.
Dar se bazeaza aceste reacţii pe adevaruri sau mai degrabă, pe fictiuni?
Astazi ne-am propus sa analizam cateva argumente istorice,profetice,si stiintifice care ne vor ajuta sa intelegem daca este cazul sa luam in calcul un eventual sfarsit al lumii sau nu.

Argumente istorice:
Toate culturile vechi din lume vorbesc despre sfârşitul lumii. Grecii vorbesc de “epoca de aur” şi despre cum Pământul va deveni din ce în ce mai devastat, pentru ca în final să fie distrus. Daniel, profetul biblic, ne vorbeşte de diferite imperii: unul de aur, altul de argint, de bronz, fier şi argilă, şi pana la urmă ajunge la eventuala distrugere a lumii. De asemeni,si apostolul Ioan,in ultima carte a Bibliei-Apocalipsa, ne vorbeste despre ascensiunea a sapte regi,fiind urmati de un al optulea care va fi si ultimul in istoria omenirii.
Cultura hindusa ne vorbeşte despre un minunat timp numit "krita yuga", ce va fi urmat de o perioadă de întunecime şi corupţie, denumită "kali yuga", atunci când Pământul va fi distrus şi apoi renascut.
De asemeni,si profeţiile lui Nostradamus au ridicat dintotdeauna controverse in ceea ce priveste sfarsitul lumii,numeroase catrene vorbind despre acest moment fatidic.                                                                                                                                   
 Sa nu uitam ca,in decursul istoriei omenirii,ne-am confruntat cu diferite cataclisme,unele chiar la scara globala (vezi Potopul lui Noe care este atestat arheologic,stiintific,si istoric).
De asemeni,filozoful grec Platon,vorbeste in scrierile sale,"Timaios si Critias", despre o civilizatie înfloritoare care locuia pe un continent,numit Atlantida, cu capitala la Poseidonia .Despre centrul orasului Atlantida,Platon spune ca era înconjurat cu numeroase santuri de apa legate cu poduri si tuneluri. Atlantida avea o cimpie fertila brazdata de o multime de canale transversale, pe care se ridica „un munte nu prea înalt“, din care tîsneau doua izvoare, unul fierbinte si altul cu apa rece. În cetate erau temple, sali de gimnastica, un mare hipodrom, cazarmi, antrepozite care înconjurau Palatul Regal. Se apreciaza la 5-6 milioane de oameni populatia regatului principal al Atlantidei, o mare forta militara care putea strînge sub drapel 10.000 de care de lupta si 1.200 de corabii de razboi. Rege era Evenor, care a avut cu Leucipe o fata, Clito, sotia lui Poseidon. Atlas sau Atlant, fiul cel mare, a primit de la Poseidon partea cea mai întinsa si mai bogata, din centru, care, conform calculelor cercetatorului Rousseau-Liesens, avea o suprafata de 160.000 km patrati.

Zeci de Atlantide

Într-o singura zi si noapte, mari cutremure de pamînt si inundatii au distrus Atlantida, scufundînd-o în mare. De zeci de secole, Atlantida a tot fost cautata. S-au nascut cam 30 de ipoteze cu privire la locul în care s-ar fi aflat. Ba chiar a aparut atlantologia, o stiinta complexa, care studiaza teoriile despre continentul disparut. Pe fundul Oceanului Atlantic, în apropierea Insulelor Azore, nave special dotate au recuperat un inel de arama. Putinatatea dovezilor i-a facut pe cercetatori sa se îndeparteze de Oceanul Atlantic, cautînd Atlantida pe tot globul. A fost „localizata“ din Groenlanda pîna în Africa de Sud, din Suedia pîna-n Sahara, Insulele Britanice, Palestina si Caucaz, Amazonia, Madagascar si Mongolia. Niciuna dintre aceste ipoteze nu a rezistat însa analizei aprofundate, cu exceptia unei Atlantide cretane, în a carei capitala, Cnossos, s-au gasit vestigiile unor palate monumentale.

                                                                          


Din ce cauza s-a scufundat?

• Astronomul polonez M.M. Kamienski a apreciat ca asa-numita Cometa a lui Galilei s-a ciocnit cu Terra ( 9541 î.Hr.) si a produs scufundarea Atlantidei. Inginerul german Otto Muck sustine ca în Oceanul Atlantic ar fi cazut cu o viteza de 20 km/secunda un meteorit gigant cu diametrul de 10 km. Legenda potopului este arhicunoscuta. Aceasta faimoasa catastrofa a lumii antice poate fi întîlnita la majoritatea popoarelor, cu exceptia aborigenilor australieni, a laponilor si eschimosilor. Oamenii de stiinta admit faptul ca la baza mitului a stat un fenomen real, verificabil istoric si arheologic, uriasele inundatii fiind o consecinta a încalzirii climei dupa ultima glaciatiune. Potopul mentionat si în Vechiul Testament si apreciat de Vatican ca a avut loc acum 13.100 de ani, a lasat din Atlantida numai „Insula celor 7 cetati“.

Argumente profetice
                                                                       
 Acum doua mii de ani,pe insula Patmos,apostolul Ioan avea o viziune a puterilor mondiale care s-au succedat  pe scena omenirii.Una dintre puterile mondiale pe care apostolul Ioan a vazut-o in aceasta viziune,exista si in timpurile noastre.
Despre cine este vorba?
Pentru a afla raspunsul,ne vom indrepta atentia asupra acestei profetii consemnate in ultima carte a Bibliei-Apocalipsa capitolul 17:10,11 (exista mai multe traduceri ale Bibliei,insa am ales traducerea cea mai comuna,si anume Cornilescu).
versetul 10:"sunt si sapte imparati:cinci au cazut,unul este,celalalt n-a venit inca si,cand va veni,el va ramane putina vreme."
Despre cine vorbeste Ioan in aceasta viziune,cine sunt cei cinci imparati care s-au succedat pe scena omenirii?                                                 
1)Egiptul                    
2)Asiria
3)Babilonul
4)Medo-Persia
5)Grecia
                                                                    
                                                              
    Acesti cinci regi "sunt cei care au cazut,prin urmare nu mai existau in timpul lui Ioan". Cine este imparatul care exista in timpul lui Ioan?

6) Roma
                                                
Despre care imparat spune Ioan ca "n-a venit inca,si cand ca veni,el va ramane putina vreme?"Imperiul roman a durat si chiar s-a extins inca timp de secole,dupa zilele lui Ioan.In anul 330 e.n.imparatul Constantin si-a mutat capitala de la Roma la Byzantium,care a primit numele de Constantinopol.In 395 e.n. imperiul roman a fost divizat in doua:imperiul roman de apus si imperiul roman de rasarit.In 410 e.n.Roma insasi a cazut in fata lui Alaric,regele vizigotilor (un trib germanic ce fusese convertit la "crestinismul" de tip arian).Triburile germanice (tot "crestine") au cucerit Spania si o mare parte a teritoriilor romane din Africa de Nord.Au existat secole de rasturnari,de framantari si de asezari in Europa.
In Occident s-au ridicat imparati insemnati cum a fost Carol cel Mare,care a incheiat o alianta cu Papa Leon al III-lea,in secolul IX-lea si Frederik al II-lea,care a domnit in secolul XIII-lea. Cu toate ca se numea Sfantul Imperiu Roman,teritoriul stapanit de ei era cu mult mai mic decat al Imperiului Roman de odinioara,cand se afla in culmea puterii sale.Era vorba mai mult de o restabilire sau de o continuare a acestei puteri din antichitate,decat de un nou imperiu.
Prin secolul al XV-lea insa unele tari au intemeiat imperii de un tip cu totul nou.Cu toate ca unele dintre aceste noi puteri imperiale au fost intemeiate pe teritoriul unor foste colonii ale Romei,imperiile lor nu erau simple continuari sau prelungiri ale Imperiului Roman.Portugalia,Spania,Franta si Olanda devenisera toate resedinte ale unor teritorii intinse.
Dar cea care a avut cel mai mare succes a fost Marea Britanie,care a ajuns sa controleze un urias imperiu in care "soarele nu apunea niciodata".

                                                                             

In secolul al XIX-lea,unele dintre coloniile din America de Nord se desprinsesera deja de Marea Britanie,pentru a forma Statele Unite ale Americii,tara independenta.
Din punct de vedere politic,au continuat unele conflicte intre aceasta noua natiune si fosta tara-mama.Primul razboi mondial,le-a silit insa pe cele doua tari sa isi recunoasca identitatea de interese si a cimentat intre ele relatii speciale.
Astfel a venit in existenta un fel de putere mondiala dualista,constituita din Statele Unite ale Americii,si Marea Britanie.
Asadar,cine este cel de-al VII-lea rege despre care apostolul Ioan spune ca va ramane putina vreme?
7)Alianta Anglo-Americana care a devenit si mai puternica cand pe data de 10 Ianuarie 1920,s-a format Liga Natiunilor Unite.Dar pe rand,Japonia,Germania si Italia s-au retras,iar Uniunea Sovietica a fost indepartata din Liga.
In septembrie 1939,dictatorul Hitler,a dezlantuit cel de-al doilea razboi mondial.
Nereusind sa mentina pacea in lume,Liga Natiunilor s-a scufundat practic intr-un abis al inactivitatii.
Cine este cel de-al optulea rege,despre care apostolul Ioan ne vorbeste in versetul 11?
"Si fiara,care era,si nu mai este,ea insasi este al optulea imparat:este din numarul celor sapte,si merge la pierzare."
 8) O.N.U. (Organizatia Natiunilor Unite)
   La 26 iunie 1945,in orasul San Francisco din SUA,50 de natiuni au adoptat cu multa valva,carta Organizatiei Natiunilor Unite,iar in unele privinte ,ONU seamana izbitor de mult cu Liga Natiunilor,care a fost organizata dupa primul razboi mondial.
De remarcat este insa faptul ca,despre acest al optulea rege, apostolul Ioan spune ca acesta merge spre pierzare,iar dupa el,Biblia nu mai mentioneaza niciun imparat.
                                                                        
                                                              

                                                                              


Vorbind de profetii,chiar si Coranul vorbeste despre un astfel de sfarsit al lumii,iar de ceva ani incoace,Statul Islamic face totul pentru a implini aceste profetii.
De exemplu,Statul Islamic afirma in materialele sale de propaganda ca asteapta sa infranga armata „cruciatilor” la Dabiq, in Siria, dupa care va incepe numaratoarea inversa pana la apocalipsa. Detalii despre aceasta viziune a ISIS au aparut in cartea „The ISIS Apocalypse”, scrisa de americanul Will McCants, specialist in lumea araba la Institutul Brookings.

„Profetiile din Coran, mai ales credinta in apocalipsa, joaca un rol fundamental in strategia ISIS. Ei cred ca batalia finala cu infidelii se apropie incet”, spune specialistul, intr-un interviu acordat VOX.

Intrebat ce inteleg cei de la ISIS prin apocalipsa, Will McCants a detaliat: „Dupa victoria musulmanilor asupra infidelilor, lumea va fi invadata de Gog si Magog, care o vor distruge. Iar apoi urmeaza partea cu foc si pucioasa. Universul va exploda, iar toate ramasitele pacatosilor vor fi aduse in fata Domnului pentru judecata cea din urma”.

ISIS este extrem de obsedat de aceste profetii, de aceea isi concetreaza operatiunile militare in Siria si Irak, zone care apar des descrise in cartile sfinte. Multe dintre locurile specificate in profetii sunt scena acum a unor conflicte militare majore.
                                                                                   


„Sunt locatii clar specificate in profetii, precum Damasc din Siria si o zona mica din jurul Aleppo, numita Dabiq. Profetia despre Dabiq a tras atentia in mod special ISIS, se spune ca acolo va fi una dintre bataliile finale cu infidelii. Ei au tinut mortis sa captureze Dabiq, chiar daca nu are importanta militara. De altfel si publicatia ISIS editata in limba engleza se numeste Dabiq”, a mai spus americanul.

Intrebat daca luptatorii straini vin sa se alature ISIS in Siria si Irak pentru ca stfel isi vor aduce si ei contributia la sfarsitul lumii, Will McCants a raspuns afirmativ. „Am vazut o multime de marturii ale unor jurnalisti care au vorbit cu luptatorii straini. Si acestia au spus ca au venit pentru ca sunt convinsi sa sfarsitul lumii se apropie. Ei vor sa fie parte a califatului anuntat in profetii, care va purta batalia finala impotriva necredinciosilor”.

Will McCants a lucrat inclusiv pentru Departamentul de Stat al SUA, ca specialist in Islam, Orientul Mijlociu si amenintari teroriste.

Serviciile de informatii din Statele Unite estimeaza ca aproximativ 30.000 de oameni din 100 de tari au aderat la gruparea ISIS, adaugandu-se numarului deja imens al celor care au luptat de-a lungul anilor alaturi de grupari islamice extremiste mai vechi.

Oricate eforturi militare sau diplomatice s-ar depune in Siria si Irak, ISIS pregateste de ani buni terenul pentru un razboi global, strangand populatie in califatul autoproclamat. Chiar si fragmentarea sau dispersarea gruparii pot avea efecte secundare tragice.

„Din moment ce doar cei foarte bine caliti in lupte si cei mai radicali vor supravietui, ne vom confrunta cu ceva mult mai rau decat ISIS”, a declarat Mathieu Guidere, expert in radicalizare de la universitatea din Toulouse. „Nu uitati: am crezut ca am eliminat Al-Qaeda prin uciderea lui Bin Laden, dar fragmentarea Al-Qaeda a dus la ceva mult mai rau.”

Rusia si Turcia-un razboi profetic cu implicatii mondiale?
  
 Doua dintre cele mai respectate personalitati ale istoriei evreiesti au prezis ca un razboi intre Turcia si Rusia va insemna sfarsitul lumii. Astfel, cu putin timp inainte sa moara, in 1797, profetul Elijah ben Shlomo Zalma, cunoscut si sub numele de Gaon din Vilna, si-a avertizat concetatenii sa se pregateasca de apocalipsa cand Rusia va cuceri Crimeea, scrie presa rusa, citand Daily Star.                                                                   





             
                                                                    
Acest proroc, caruia i se mai spune si Gaon din Vilna, adica inteleptul din Vilna, spunea, atunci, ca Rusia va intra in razboi cu Turcia. Astazi, aceasta previziune tinde sa devina realitate pe fondul tensiunilor dintre Moscova si Ankara, tot mai aprinse si mai incrancenate.

Argumente stiintifice

 Multi oameni de stiinta sustin ca schimbarile climatice sunt cea mai mare amenintare a omenirii in acest moment. Acestia,conform studiilor efectuate,se asteapta ca  condiţiile climatice extreme sa devina mai severe ducand la cresterea secetei in unele zone,disparitia unor specii de animale si pasari,diferite boli si virusi pot evolua devenind mai letali, si chiar ne putem astepta la scufundarea zonelor joase ca urmare a cresterii nivelului marii.

Aceste schimbari venite una dupa alta pot duce la instabilitate politica, secete mari, foamete, colaps economic si alte modificari care ar putea face ca supravietuirea sa devina extrem de grea.
  
Pe de alta parte,unii oameni de stiinta sunt de parere ca incalzirea globala si efectele ei,este un proces normal,care a mai avut loc cu mii de ani in urma,si nu ar trebui sa ne ingrijoreze.O astfel de teorie,o are savantul si geologul american Greg Braden.
In calitate de geolog si om de stiinta,Greg Braden a avut ocazia sa studieze Pamantul prin cunoasterea limbajului lui,nu a teoriilor altor savanti.Acesta afirma ca aproape toate textele si traditiile stravechi ne spun ca ne putem astepta la o mare schimbare in timpul vietii noastre.Nu la o schimbare in rau,ci la una importanta.Acesta se intreba inca din copilarie de unde stiau stramosii nostri ca vom trai asemenea vremuri si schimbari uluitoare,iar raspunsul este ca stramosii nostri intelegeau ciclurile si ritmurile Pamantului,ale naturii,si ale timpului.Stiinta moderna abia incepe sa inteleaga aceste cicluri.Daca vrem sa cunoastem mai multe despre schimbarile Pamantului,este logic sa vedem care a fost trecutul acestuia.
Fiind geolog,limbajul Pamantului pentru Greg Braden este ceva firesc,astfel ca analizand gheata din Antarctica sau din Groenlanda,si observand depunerile de sedimente si istoria lor din ultimele milenii,a inteles care este istoria Pamantului,in ce moment ne aflam,la ce ne putem astepta si cum putem sa ne adaptam schimbarilor.
Este interesanta observatia acestuia:"Istoria Pamantului ne spune ca tot ce se intampla,s-a mai intamplat.Istoria Pamantului e dovedita de probele de gheata care dateaza de circa 420.000 de ani.Exista probe de gheata din calotele din Antarctica precum esantionul Vostok scos din lacul cu acelasi nume in 1999 ,iar rezultatul analizei lui corespund cu cele ale probelor din alte locuri din Antarctica si Groenlanda.
Sunt probe care arata ritmul incalzirii si a racirii globale,ritmul cresterii si a scaderii gazelor de sera.Vedem asta in aproape 500.000 de ani de istorie a Pamantului.
Asa ca daca vrem sa stim daca am distrus Pamantul,putem analiza gheata din trecut.
Vom vedea ca traim o epoca in care incalzirea globala e ceva firesc,conform ciclurilor evolutiei Pamantului.Asa ca incalzirea pe care o vedem acum,nu este ceva anormal.
E ceva anormal pentru noi,pentru ca nimeni din generatia noastra nu a experimentat o asemenea incalzire.
Au trecut mii de ani de cand s-a mai intamplat asa ceva.
Intrebarea e daca noi cauzam incalzirea globala sau nu,iar ca savant,cred ca pot spune ca nu noi suntem cauza ei.Contribuim probabil prin efectul de sera pe care l-am creat,dar chiar si inainte sa facem asta,se vedea clar ca vremea se incalzeste,ca incalzirea e intensa pe o perioada scurta si e ciclica.
Exista cicluri in cadrul ciclurilor:exista cicluri de 100.000 de ani,de 50.000 de ani,de 21.000 de ani.Depinde de cat de fin vrem sa le delimitam,dar ca sa intelegem relatia noastra cu Pamantul,e bine sa ne punem intrebari si sa lasam planeta sa ne ofere raspunsuri."

                                                                          

O alta temere pe care vrem sa o abordam din acelasi punct de vedere,este colapsul economic-financiar mondial.
Numerosi analisti financiari preconizeaza ca lumea financiara va fi un fitil aprins ,iar economia mondiala va trai periculos în 2017, an in care vor fi peticite crapaturile si va fi castigat timp, inainte ca vechile probleme să iasa la suprafata.
Chiar si filantropul american nascut in Ungaria,George Soros ,este de parere ca sistemul financiar global nu doar ca a incetat sa mai functioneze, ci se afla pe marginea prapastiei, colapsul fiind doar o chestiune de timp.
Ce va urma cand acest colaps va fi real cu adevarat?
   Unii sunt de parere ca aceasta va insemna o perioada tumultoasa de framantari sociale,si chiar un al treilea razboi mondial,in timp ce altii cred ca acest colaps economic-financiar ne va da de gandit astfel incat vom fi nevoiti sa traversam o remodelare totala a culturii noastre,schimbandu-ne modul de a gandi la 360 grade.
Aceasta inseamna asa cum spunea si omul de stiinta ,dr.neurolog Dumitru Constantin Dulcan,ca "daca vrem sa mergem mai departe,trebuie sa ne oprim din cursa inarmarii,din distrugerea ecosistemului in care traim,schimbandu-ne felul de a gandi si a actiona,si sa ne iubim unii pe altii.Iar daca nu ne putem iubi unii pe altii,cel putin sa ne acceptam."
 
      In concluzie,sfarsitul lumii a fascinat de-a lungul timpului fiecare generatie si fiecare generatie a avut cel putin o profetie sau un motiv de care sa se teama.
Asadar,este cazul sa ne temem de un eventual sfarsit al lumii?
Cred ca raspunsul tine de perceptia fiecaruia in ceea ce priveste termenul "sfarsit".Pentru unii sfarsitul poate insemna un dezastru apocaliptic,in timp ce pentru altii sfarsitul poate avea un caracter ezoteric,insemnand o schimbare,un nou inceput.
   Cert este ca nimeni nu poate sti cu certitudine daca va fi sau nu un sfarsit al lumii,chiar daca traim timpuri tulburi,pline de framantari sociale,politice si geopolitice.Si chiar daca am fi siguri ca sfarsitul lumii va veni,ce am putea face?
Eu am un raspuns,si sper ca acest raspuns sa fie in asentimentul vostru:"Dacă ai timp să îţi înfrumuseţezi sfârşitul, mai bine duci o viaţă minunată până la final!"






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Revin cu un articol pe care in urma cu un an,l-am sters de pe acest blog,astazi reeditandu-l intr-o "nuanta mai captivanta" ce sper sa va atraga. Cine suntem? De unde venim? Sunt intrebari clasice dar profunde ce se afla in mintea si pe buzele miliardelor de oameni ai acestei planete. Unii sunt de parere ca insasi existenta noastra se datoreaza hazardului si evolutiei. Altii,cred ca Dumnezeu ne-a creat,insa datorita pacatului Adamic,astazi experimentam suferinta ca si consecinta a pacatului pe care primii nostri parinti umani,Adam si Eva,l-au comis. Insa,un numar impresionant de oameni,cred cu convingere ca existenta noastra este rezultatul deciziei noastre:"cand am venit pe acest Pamant,am ales",cu alte cuvinte,am ales sa ne reincarnam intr-un corp carnal,pentru a experimenta,a invata,a evolua traind intr-un mod mai intelept si luand decizii mai intelepte decat in viata anterioara pe care am trait-o. Bine,vor spune unii,"dar eu nu-mi amintesc sa fi lua

Intrebari legitime despre reincarnare

Nu voi relua in amanunt ideea reincarnarii,pentru ca despre acest fapt am mai scris detaliat in articolul "Reincarnarea -un adevar tinut sub cheie chiar de biserica". Astazi mi-am propus sa abordez ideea reincarnarii din perspectiva numeroaselor intrebari pe care multi dintre voi le aveti. 1)Cum se produce reincarnarea? Reincarnarea nu are loc imediat dupa ce murim si nu vom avea acelasi corp sau aceeasi identitate pe care am mai avut-o. Perioada intre moarte si reincarnare poate fi ,in functie de caz,scurta sau nu (in medie: cam 100-200 de ani). Spiritele inferioare revin mai repede decat cele mai "evoluate".. Important de retinut este ca nimeni nu poate "sari" peste acest lucru, reincarnarea este inevitabila (in cazul in care mai avem de invatat ceva sau in cazul in care mai avem de "platit" ceva).  Ne reintoarcem singuri? NU!Intotdeauna reintoarcerea se va face in grup,astfel incat "calatoria temporara" in planul fizic sa-s

HAARP- acum si in Romania!

  Astazi,mi-am propus sa scriu  despre  HAARP, desi as fi vrut sa scriu despre proiectul Blue Beam sau experimentul Philadelphia.De ce am ales sa vorbesc despre HAARP?Aflandu-ma in mijlocul de transport in comun,fara sa vreau am auzit o discutie interesanta intre doua doamne,trecute de 50 de ani. - Eu cred ca astia fac experimente cu natura,ceva se intampla. -Sa stii...cred ca si inundatiile astea sunt rezultatul experimentelor,am trait atatia ani si n-am vazut niciodata asa ceva.     Recunosc ca discutia lor incepuse sa-mi placa,cu atat mai mult ca,imi petrec foarte timp timp,citind si documentandu-ma despre tehnologia militara HAARP,pacat ca a trebuit sa cobor:) Oamenii,indiferent de mediul social,nivelul de educatie si instruire,zona unde se afla,inteleg foarte bine ca ceva se intampla cu mediul din jurul lor,insa foarte putini sunt dispusi sa se informeze,poate si pentru faptul ca la un moment dat,te izbesti de ceea ce numim:"Teoria Conspiratiei".  In urma cu cativ