Putem trai vesnic?O meduza ne ofera raspunsul!

Regele Artaxerxes isi privea soldatii aliniati pe campul de lupta.
Majoritatea dintre ei erau tineri,iar Artaxerxes stia foarte bine ca acestia nu se vor mai intoarce vreodata in viata.
Plimbandu-se printre flancuri,regele privi fiecare soldat,si vazandu-le tineretea,acesta izbucni in plans.
 -Marite rege,ce putem face pentru tine,de ce plangi?intreba un ofiter.
-Pentru mine...puteti face multe lucruri,pentru acesti soldati tineri care vor muri pe campul de lupta,nu puteti face nimic!As fi vrut ca acesti soldati tineri sa traiasca mai mult,poate chiar etern!

Acest episod istoric a framantat mintile multor alchimisti,fizicieni din antichitate,oameni de stiinta moderni,fiecare gandindu-se ce ar putea face ca prin noile descoperiri stiintifice sa descopere secretul regenerarii moleculare,sau cu alte cuvinte..."elixirul tineretii"-viata vesnica.

 A gasit cineva secretul vietii vesnice?

Se pare ca da!
Intr-o clădire cu două etaje dintr-un oraş destul de liniştit, la patru ore distanţă de sudul metropolei Kyoto,un cercetător japonez excentric, Shin Kubota, de la Universitatea Kyoto care lucrează într-un laborator de biologie marină, a descoperit un organism care niciodata nu va îmbătrâni şi nu va muri, cel puţin nu de o moarte naturală. Acest organism este capabil să se refacă de fiecare dată. El nu ştie ce înseamnă bolile, neputinţa la bătrâneţe si nu are nevoie de bani ca sa traiasca… El este veşnic tanar şi sănătos.
Despre cine este vorba? De o fantezie a scriitorilor? Nu, este o creaţie a naturii, care dezminte toate legile ei, este o excepţie de la regulă, care probabil va ajuta omul sa descopere misterul vieţii veşnice,iar acest organism este meduza Turritopsis.

                                                                         

Kubota este singurul om de ştiinţă din lume care a reuşit să creeze condiţiile propice pentru creşterea acestei fiinţe într-un laborator.

În prima conversaţie telefonică, Kubota îi spune jurnalistului Rich că “aplicarea regulilor organismului Turritopsis în cazul fiinţelor umane este cel mai frumos vis al omenirii”.

“Odată ce identificăm modul în care meduza se întinereşte singură, ar trebui să reuşim să facem lucruri măreţe. Părerea mea este că vom evolua şi vom deveni şi noi nemuritori. Meduza nemuritoare este cea mai miraculoasă specie din întregul regn animal. Cred că va fi foarte uşor să rezolvăm misterul nemuririi şi să îl aplicăm în cazul fiinţelor umane”, a declarat Kubota pentru NYTimes.com.
Singura populaţie captivă de meduze nemuritoare din întreaga lume trăieşte în vase petri, aşezate la întâmplare pe mai multe rafturi ale unui frigider mic, din biroul lui Kubota.

La fel ca alte meduze, Turritopsis trece prin două etape principale ale vieţii, polip şi meduză.

În timpul etapei de meduză, organismul produce ouă sau spermatozoizi, care se combină pentru a crea larve, ce vor da naştere la alte colonii de polipi. În majoritatea speciilor, meduza moare după ce depune icrele, însă nu şi Turritopsis. Meduza întinereşte după atingerea maturităţii, proces numit transdiferenţiere, şi poate face acest lucru la nesfârşit.

                                                                       
         

Aşadar, după ce ajunge la maturitate,  meduza Turritopsis se scufundă până pe fundul oceanului, unde corpul său se aşează în “poziţia fătului” (varianta meduzelor). Organismul în formă de clopot îşi reabsoarbe tentaculele, iar apoi poate “involua” mai departe până ajunge în forma unei pete gelatinoase.

De-a lungul mai multor zile, această pată formează un înveliş exterior. Apoi, organismul prezintă o reţea de conexiuni ce seamănă cu nişte rădăcini, numite stoloni, care apoi cresc şi devin polipi. Din aceşti polipi iau naştere noi meduze, astfel că procesul o ia de la căpat.

“Misterul vieţii nu stă ascuns în procesele animalelor superioare. Misterul vieţii se ascunde în rădăcină, iar la rădăcina Copacului Vieţii se află meduza”, spune cercetătorul japonez.

                                                                 


   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reincarnarea,"un adevar tinut sub cheie" chiar de biserica

Vampirii energetici-Cum poti recunoaste un vampir energetic?

HAARP- acum si in Romania!